Kun hakee toimeksiantoa, on tärkeää osata myydä omaa osaamistaan yritykselle. Ammattitaitoiset myyntikeinot ovat valttia. Yritys on saatava vakuuttumaan omista annettavista tiedoista ja taidoista. Potentiaalista toimeksiantajaa on hyvä informoida oppimistamme asioista. Lisäksi on suotavaa, että tarjoaa yritykselle jotain uutta, mistä voisi mahdollisesti olla hyötyä yritykselle. On hyvä tarjota yritykselle uusia ideoita, joista toimeksiannon voisi mahdollisesti toteuttaa.  Kuitenkaan ei kannata ehdottaa valmista projektia vaan yrityksen mielenkiinto saadaan herätettyä houkuttelevammin, jos yritys saa itse päättää lopullisen toimeksiannon. Itse antaa vain suuntaa mahdolliselle työlle.


Ehdoton unelmieni toimeksianto olisi matkailualalta. Olen kiinnostunut erittäin paljon matkailuun liittyvistä yrityksistä. Aiempi koulutustaustani hotellipuolelta houkuttelee unelmien toimeksiannon liittyvän majoitusliikkeisiin, mutta haluaisin myös saada valmiudet työskentelemään mielenkiintoisessa matkailupalvelujen maailmassa kuten matkatoimistoissa ja matkanjärjestäjäyrityksissä.

Minua kiinnostaa erityisesti kansainväliset toimeksiannot. Eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa työskenteleminen ja monien kielten puhuminen on aina ollut lähellä sydäntäni. Näin ollen haluan unelmien toimeksiannon liittyvän vahvasti kansainvälisyyteen. Mieluiten haluaisin työskennellä ulkomailla, mutta Suomessakin työskentely käy, mikäli työtehtävä on suurimmaksi osaksi kansainvälistä. Viime syksynä tekemä matkailualan projekti kohdistui pitkälti kansainvälisyyteen. Vaihto-oppilaille suunnattu tietopaketin tekeminen Turusta oli antoisaa. Se oli rentoa, nautinnollista tekemistä ja mikä parasta, sai tehdä töitä vieraalla kielellä. Haluan jatkossakin tehdä töitä vastaavien projektiaiheiden parissa.

Oikea asenne toimeksiantoon on elintärkeää. Pelkällä motivoituneella asenteella saadaan yritys kiinnostumaan. Uuden oppiminen ja avarakatseisuus on valttia. Haasteet ovat vaativia, mutta pitkässä juoksussa ne kantavat hedelmää.

 

-Veera